KONTAKT


Početak industrijske proizvodnje namještaja u ovom dijelu Bosne i Hercegovine datira od 1. januara 1954. godine, kada se osniva preduzeće “Budućnost”.

Uporedo sa povećavanjem proizvodnje tapaciranog, masivnog i pločastog namještaja, preduzeće je razvijalo vlastitu trgovačku mrežu, pa je ubrzo izraslo u poznatog proizvođača namještaja na prostorima zapadnog Balkana.

Koristeći se tradicionalnim iskustvima i sposobnošu zaposlenih radnika i stručnjaka kolektiv “Budućnost” modernizovao je tehnološke linije za obradu trupaca, proizvodnju stolica, stolova i drugog namještaja iz masiva, proizvodnju pločastog namještaja, proizvodnju tapaciranog namještaja i dušeka, proizvodnju namještaja od stakla u kombinaciji sa drvetom i metalom itd.

Od 1997. godine razvio se brend koji uspješno posluje pod nazivom Nova Forma.

Maja 2014. godine preduzeće je pretrpjelo milionske gubitke nakon poplave, ali se uz ogromne napore vratilo na tržište sa prepoznatljivom paletom proizvoda.

Veći dio proizvodnog programa namijenjen je izvozu, dok se ostali asortiman namještaja prodaje posredstvom sopstvenih maloprodajnih objekata.

 

 

Budućnost A.D.
Ulica Cara Dušana 45
76230 Šamac
Bosna i Hercegovina

Telefon:
054/612-581

E-mail:
info@novaforma.ba

 

 

 

Sva prava zadržana © Budućnost A.D. Šamac 2015.